Derfor Foretrækker Jeg Korte Gummistøvler

Jeg var aldrig rigtigt en fan, af de klassiske gummistøvler. Jeg husker min modstand imod at have dem på, helt tilbage til min barndom. Hver gang det regnede udenfor, så bad mine forældre mig selvfølgeligt om, at tage gummistøvler på. Jeg har i dag ret dårlig samvittighed over, hvor hårdt jeg kæmpede imod. Mine forældre havde jo de bedste intentioner! Ingen forældre har lyst til, at deres barn skal blive gennemblødte eller få våde fødder. Det er en perfekt opskrift på at blive godt og grundigt syg. Det var samtidig ikke deres skyld, at gummistøvlerne var så grimme. Der fandtes ganske enkelt ikke flotte gummistøvler dengang! Det eneste man gik op i dengang var, at støvlerne var helt og aldeles vandtætte. Så længe de dækkede de praktiske behov, så var alle glade. Der var derfor ikke rigtigt noget marked for moderigtige gummistøvler.

Min kræsenhed gik dog ikke over med alderen. Jeg følte stadig at gummistøvler var noget af det absolut grimmeste fodtøj her på planeten. Med tiden var der flere og flere designere der så ud til, at dele mine frustrationer med de hæslige gummistøvler. Langsomt, men sikkert, begyndte der at dukke kreative og flotte gummistøvler op på markedet. Det tog lang tid, før de ramte Danmark, men de eksisterede da. Jeg brugte et par gange alt for mange penge på, at bestille et par designer-gummistøvler her til landet.

Jeg var dog stadig ikke helt tilfreds. De moderne gummistøvler var nemlig meget fornemme. De lånte ligesom designet fra de lange støvler, der længe var populære blandt rige kvinder i USA. Jeg fandt dem altså lige iøjnefaldende nok.

Derfor blev jeg ellevild, da en dansk designer lancerede korte gummistøvler. Dansk design er dejligt minimalistisk, og det løste altså problemet. Der var samtidig et interessant twist, som jeg ikke lige havde set komme. Gummistøvlerne var korte i stedet for lange! Jeg har ikke brug for lange gummistøvler: jeg bevæger mig sjældent udenfor byen. Det er samtidig irriterende at skulle tage langt gummistøvler af og på. Derfor foretrækker jeg mine gummistøvler korte: og det er nøjagtigt hvad Ilse Jacobsen nu har gjort muligt!

De korte gummistøvler er ligeså hurtige at tage på, som et par sneakers med løse snørebånd. De er helt og aldeles vandtætte, og dækker derfor alle de behov jeg har for et par gummistøvler inde i byen. Samtidig er de rigtigt flotte at se på. For mig at se, er det her de perfekte gummistøvler. Dem jeg har drømt om, lige siden jeg var et frustreret barn, der hadede at skulle have gummistøvler på, når det regnede.

Hvis du heller aldrig har været tilfreds med den måde, som klassiske gummistøvler ser ud på, så vil jeg klart anbefale at du prøver et par korte gummistøvler.