Hvis Du Var Superman Ville Du Så Afsløre Din Identitet til Verden?

Jeg tror ikke det er muligt at vokse op som et barn i Danmark, og ikke have hørt om Superman. Han er simpelthen prototypen på enhver superhelt, og har været populær lige siden han blev opfundet. Det er en fantastisk ting, sådan at læse om superhelte og deres gode gerninger når man er barn, og man bliver let inspireret til at ville gøre gode handlinger i løbet af dagen. Man leder efter enhver mulighed for at redde dagen og agere bare en lille smule som en helt.

Superman er måske ikke ligefrem den helt, der har den bedste forklædning. På en eller anden måde formår Clark Kent at skifte nok udseende, bare ved at tage brillerne af, til at ingen kan genkende ham. Men han vælger alligevel at gøre det. Dag efter dag, går han rundt med briller han ikke har brug for i sin dagligdag, for at skjule for sin omverden at han er Superman. Men hvorfor gør han egentligt det? Hvis nu du var Superman, ville du så også gå rundt og skjule det?

Lad os lige tænk os lidt om her. Hvis du nu var et rigtigt godt menneske, som gik rundt og hjalp gamle damer sikkert over vejen, og tilbød arbejderne hjælp med at bære rundt på gipsplader, ville du så gøre alt hvad du kunne for at holde din identitet hemmelig? Ville du give et falsk navn til den gamle dame eller gips arbejderne, når de spurgte hvad du hed, så ingen ville høre om dine gode gerninger? Det tvivler jeg da gevaldigt på. Det er fint nok ikke at ville blære sig, eller være dårlig til at tage imod komplimenter, men at skjule sig hjælper ikke rigtigt nogen. Tværtimod så frarøver du bare disse mennesker muligheden for at udtrykke deres taknemlighed og give lidt igen.

Hvis man går skridtet længere, og ligesom Superman bliver til noget større end et menneske, så flytter det også ansvaret fra andre mennesker. Hvis de ikke kan identificere sig med denne anonyme helt, så bliver de ikke inspireret i samme grad til selv at være bedre mennesker. Vi kan forholde os til et specifikt menneske, der har et navn og ikke bærer maske. Derfor er det det, vi må give til folk, hvis vi virkeligt vil forandre verden. Måske har vi brug for superman til at tage sig af de værste skurke, men uanset hvor hurtigt han flyver, så kan han ikke klare al uretfærdighed i verden alene. Hvis han vil hjælpe flest mulige mennesker, er han altså nødt til at gøre det der skal til for, at inspirere andre til at rejse sig og kæmpe for retfærdigheden. Hvis du er en helt ? og det er du, på din helt egen måde ? så stå ved det, og hjælp andre med at tro på, at de også kan gøre en positiv forskel.